آمازون رهبر خرده فروشی یا فناوری؟

آمازون رهبر خرده‌فروشی
تحلیل کسب و کار کارآفرینی و استارتاپی مقالات

آمازون رهبر خرده فروشی یا فناوری؟

آمازون یک شرکت تجارت الکترونیک است که در سال ۱۹۹۴ در شهر سیاتل آمریکا توسط جف بزوس پایه‌گذاری شد. جف بیزوس در ۱۹۶۴ در نیومکزیکو به دنیا آمد. وی در کودکی به روش کار وسایل مختلف علاقه نشان داد و پارکینگ خانه را به یک آزمایشگاه تبدیل کرد و اطراف خانه را با ابداعات خود پر کرد. در کودکی در مزرعه پدربزرگش با کار سخت آشنا شد و در نوجوانی در یکی از رستوران‌های مک‌دونالد مشغول به کار شد. در دوران دبیرستان او اولین کسب‌وکارش را راه‌اندازی کرد که یک کمپ آموزشی برای دانش‌آموزان بود.

بیزوس در سخنرانی فارغ التحصیلی خود از دبیرستان گفت آرزو دارد انسان‌ها بتوانند از زمین خارج شوند و در سیاره‌های دیگر زندگی کنند. با مدرک علوم کامپیوتر و مهندسی برق از دانشگاه پرینستون فارغ التحصیل شد و به عضویت قدیمی‌ترین انجمن افتخاری مهندسین در جهان درآمد.

در دوران دانشجویی مدیر «سازمان دانشجویی تحقیقات فضایی» پرینستون بود. پس از فارغ التحصیلی پیشنهاد کار در شرکت‌های بزرگی مانند اینتل، اکسنچر و بل را رد و در شرکت مشاوره سرمایه گذاری  Shaw & Co مشغول به کار شد. او توانست در این شرکت خیلی سریع پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی کند و در سال ۱۹۹۴ به جوانترین مشاور ارشد سرمایه گذاری Shaw & Co در وال استریت تبدیل شود. در ادامه او از سمت خود استعفا کرد و به سیاتل رفت تا با تمرکز بیشتری به کسب‌وکار خود که همان تاسیس شرکت آمازون بود بپردازد.

بنیانگذار آمازون

ایده آمازون از آنجایی شروع شد که او متوجه شد استفاده از اینترنت در یک سال ۲۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرد است. سپس او ۲۰ نمونه از برترین کسب‌وکارهایی را که از طریق پست محصولات خود را به فروش می‌رساندند مورد بررسی قرار داد و تصمیم به فروش کتاب گرفت. از این رو دوره ۳ روزه فروش کتاب را گذراند. در طرح کسب‌وکاری که برای آمازون نوشته بود تا چهار سال پس از شروع کار انتظار سودآوری نداشت. شرکت خود را در پارکینگ خانه‌اش مستقر کرد و در کنار چند کارمندش، به نوشتن نرم‌افزار پرداخت. رود آمازون بزرگ‌ترین رود جهان است و او نیز تصمیم داشت تا کسب‌و‌کار خودش را تبدیل به بزرگ‌ترین فروشگاه دنیا کند.

برخی از مهم ترین موفقیت‌های آمازون

  • ۱۹۹۵

بدون هیچ تبلیغی آمازون موفق شد در عرض ۳۰ روز در سرتاسر امریکا و ۴۵ کشور دیگر کتاب بفروشد. بعد از گذشت ۲ ماه فروش هفتگی به ۲۰ هزار دلار رسید.

  • ۱۹۹۷

از شرکتی با ۱۰۰ کارمند و درآمد سالانه ۱۵.۷ میلیون دلار، به یک شرکت بزرگ با بیش از ۳ هزار کارمند و درآمد سالانه ۶۱۰ میلیون دلار تبدیل شد. در همین سال عرضه اولیه سهام شرکت آمازون آغاز شد.

  • ۱۹۹۸

علاوه بر کتاب، فروش آنلاین موسیقی و ویدیو شروع شد و درادامه لباس، اسباب‌بازی و وسایل برقی را به فهرست فروش اضافه کرد و وب‌سایت معروف IMDb ‌را از آن خود کرد. او در همین سال مبلغ ۲۵۰ هزار دلار در شرکت گوگل سرمایه‌گذاری کرد و تبدیل به یکی از اولین سرمایه‌گذاران گوگل  شد.

  • ۱۹۹۹

سهام سایت الکسا را خریداری شد و زیر مجموعه برند آمازون قرار گرفت. جف بیزوس عنوان مرد سال مجله‌ی تایمز را به خود اختصاص داد.

  • ۲۰۰۰

بخش مارت پلیس به آمازون اضافه شد. مشتریان در این بخش می توانند محصولات دست دوم خود را برای فروش ارائه دهند. همزمان استارت آپ بلو اریجین که در زمینه هوافضا فعالیت می‌کند را تاسیس کرد.

  • ۲۰۰۲

خدمات وب آمازون عرضه عمومی شد. این سرویس‌ها زیرساخت‌های فناوری اطلاعات را به صورت سرویس‌های انعطاف‌پذیر به مشتریان اجاره می‌دهد.

مطالعه بیشتر: مقایسه درآمد ابری مایکروسافت و آمازون

  • ۲۰۰۶

رقم درآمد در این سال به ۸.۵ میلیارد دلار افزایش یافت و سرویس جدید پرایم ویدوئو معرفی شد.

  • ۲۰۰۷

اولین نسل از کتاب‌خوان‌های الکترونیک با نام کیندل روانه بازار شد. همچنین وب‌سایت DPReview که به بررسی تخصصی دوربین‌های دیجیتال می‌پردازد به زیرمجموعه‌ای از آمازون تبدیل شد.

  • ۲۰۱۱

ارزش آمازون به ۱۷ میلیارد دلار  رسید. تبلت کیندل فایر را روانه بازار کرد و از این رو جایزه نوآوری و ابداع از سوی اکونومیست  را دریافت کرد.

  • ۲۰۱۲

از سوی مجله فورچون جف بیزوس به عنوان برترین فرد فعال در حوزه کسب‌وکار و تجارت انتخاب شد و به دنبال انتخاب آمازون به عنوان برترین فروشگاه سال، از سوی National Retail Federation نشان طلا دریافت کرد

  • ۲۰۱۳

آمازون پرایم ایر رونمایی شد؛  پروژه‌ای که از ربات‌های پرنده برای ارسال سریع محصولات به مشتریان استفاده می‌کند. همچنین واشگنتن پست و تمامی انتشارات وابسته به آن را خریداری کرد.

  • ۲۰۱۴

تلفن همراه آمازون فایر‌فون معرفی شد. در همین سال یک شرکت فیلم‌سازی در زمینه تهیه و توزیع فیلم در سینما و تلویزیون تاسیس نمود. همچنین به عنوان بهترین مدیرعامل جهان از سوی نشریه Harvard Business Review برگزیده شد.

  • ۲۰۱۷

فروشگاه زنجیره‌ای هول فودز مارکت را به تملیک خود درآورد که با بیش از ۵۶۶ هزار کارمند، تبدیل بزرگترین فروشگاه اینترنتی دنیا شد و ارزش بازار این شرکت به ۶۸۴.۳ میلیارد دلار رسید.

  • ۲۰۱۸

به دنبال موفقیت‌های Blue Origin جایزه اکتشافات فضایی Buzz Aldrin را دریافت کرد. همچنین آمازون همراه با برکشایر و جی‌پی‌مورگان یک شرکت بیمه سلامت افتتاح و از آن برای کارکنان خود استفاده کرد.

  • ۲۰۱۹

از لحاظ سودآوری از شرکت خرده فروشی والمارت پیشی گرفت. برند آمازون با ارزش ۱۲۵ میلیارد دلار سومین برند ارزشمند جهان در فهرست اینتربرند شد.

  • ۲۰۲۰: جف بیزوس بعنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته شد.

بعضی از تاثیرگذارترین جملات او

  • وقتی مجبور باشید از کمترین امکانات بیشترین بهره را ببرید، اینجاست که نوآوری و ابتکار خودش را نشان می‌دهد. برای رهایی از یک جعبه‌ی تنگ و تاریک، تنها راهی که وجود دارد این است که ابتکار عمل نشان دهید و راهی به سوی بیرون پیدا کنید.
  • ما سه ایده‌ی بزرگ در آمازون داشته‌ایم که بعد از گذشت دو دهه همچنان به آن ایده‌ها وفادار مانده‌ایم. این ایده‌های بزرگ دلیل موفقیت ما بوده‌اند؛ مشتری مداری، نوآوری و شکیبایی.
  • در گذشته ۳۰ درصد از زمان خود را صرف این می‌کردید که کالا و خدماتی درجه یک و بی‌نظیر را به مشتری ارائه دهید و ۷۰ درصد از زمان‌تان را صرف تبلیغات آن می‌کردید؛ اما در دنیای امروز، باید دقیقا برعکس عمل کنید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *