۱۰ روند نوظهور فناوری محرک نوآوری

فناوری
کارآفرینی و استارتاپی مقالات

۱۰ روند نوظهور فناوری محرک نوآوری

سرعت تحول دیجیتال به‌طور مداوم در تمام حوزه‌های کسب‌وکار ایجاد انگیزه می‌کند. چشم‌انداز فناوری که به‌سرعت در حال تحول است، تغییرات و پیشرفت‌های سریع‌تری را به دنبال دارد. این فناوری‌های نوظهور در حال پیاده‌سازی و رونق بخشیدن به نوآوری در مشاغل هستند. اکنون‌ که مشاغل انقلاب صنعتی چهارم را پشت سر گذارده و وارد پنجمین انقلاب صنعتی شده‌اند، به‌ تحولات سریع نوآوری عادت کرده‌اند. ۲۰۲۱ سالی است برهم‌زننده که در آن رهبران کسب‌وکار نیازمند پاسخگویی به‌شتاب دیجیتال هستند و بخشی از این تغییر و تحولات محسوب می‌شوند.

در ادامه با ۱۰ روند نوظهور فناوری آشنا خواهید شد که مسئول خلق نوآوری هستند.

هوش مصنوعی

سال‌‌هاست که هوش مصنوعی سروصدای زیادی به‌راه انداخته و همچنان به‌عنوان فناوری برهم‌زننده قرن بیست‌ویکم شناخته می‌شود. این فناوری هم‌اکنون در شناسایی تصویر و گفتار، برنامه‌های ناوبری، دستیارهای شخصی تلفن‌های هوشمند، پلتفرم‌های درخواست سفر و مواردی از این قبیل استفاده می‌شود. هوش مصنوعی تحولی عظیم در حوزه‌های مراقبت‌های بهداشتی، بازاریابی، بانکداری، تولید، خرده‌فروشی و … ایجاد کرده است.

پیش‌بینی می‌شود که بازار جهانی هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۵ به ۱۹۰ میلیارد دلار برسد، درحالی‌که هزینه جهانی برای سیستم‌های شناختی و هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۱ بیش از ۵۷ میلیارد دلار است.

بلاک‌چین

بلاک‌چین، به‌ویژه در انجام تراکنش‌ها، ارزشمندترین فناوری محسوب می‌شود. این فناوری هر فرآیندی را که شامل ردیابی داده‌ها بین دو یا چند طرف باشد، ازجمله تجارت، زنجیره تأمین، تدارکات و … بیشتر تضمین می‌کند. با نگاهی به روندهای بلاک‌چین در سال ۲۰۲۱ و پس‌ازآن، انتظار می‌رود بازار جهانی این فناوری رشد چشمگیری داشته باشد و از ۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ به ۳۹.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵، با نرخ رشد مرکب سالانه ۶۷.۳ درصد برسد.

مطالعه بیشتر: فناوری بلاک‌چین  و کاربرد آن در رمزارزها

اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA)

امروزه، RPA فراتر از فرآیندهای کاملاً دیجیتالی با استفاده از فقط از داده‌های ساختاریافته به سمت سایر فرآیندها حرکت می‌کند. شرکت‌هایی مانند مایکروسافت و UiPath در حال انجام ادغام‌های شدید با سیستم‌های محاسبات شناختی مانند تجزیه‌وتحلیل متن، تجزیه‌وتحلیل تمایلات، NLP، شناسایی تصویر و شخصیت نوری هستند. RPA به‌طور قابل‌توجهی فعالیت‌های تکراری، ملال‌آور و پیش‌پاافتاده‌ای را که افراد انجام می‌دهند، خودکار می‌کند. به‌علاوه، استفاده از این فناوری در خدمات مالی بسیار سودمند و ضروری است.

ابر هیبریدی

این روزها هر کسب‌وکاری برای دسترسی بی‌وقفه به داده‌ها و مقیاس‌پذیری از هرکجا و هر زمان در حال تغییر مسیر به سمت معماری ابر است. ابر هیبریدی با ادغام پلتفرم‌های ابری عمومی و خصوصی و سیستم‌های اختصاصی پیش‌فرض می‌تواند تجربه انتقال ابر را افزایش دهد. بسیاری از مشاغل به پتانسیل آن پی برده و با استفاده از یک مدل ابر هیبریدی، حجم کار اضافی خود را به ابر منتقل کرده‌اند. استفاده از یک مدل ابر هیبریدی با صرفه‌جویی در هزینه و انعطاف‌پذیری می‌تواند تفاوت چشمگیری در کسب‌وکار ایجاد کند. پیش‌بینی می‌شود تا اواخر سال ۲۰۲۱، بازار ابر هیبریدی با نرخ رشد مرکب سالانه ۱۷.۰ درصد به ۹۷.۶ میلیارد دلار برسد.

اینترنت اشیا

اینترنت اشیا (IoT) یکی از فناوری‌های نویدبخش در حوزهای مختلف کسب‌وکار است. در حال حاضر این فناوری دستگاه‌های هوشمند، لوازم‌خانگی، وسایل نقلیه خودران و سایر موارد را قادر ساخته است تا از طریق اینترنت به داده‌ها متصل شده و آن‌ها را تبادل کنند. هر روز که می‌گذرد کاربرد آن بیش‌ازپیش گسترش می‌یابد. به‌عنوان‌مثال، در بخش‌ مراقبت‌های بهداشتی، از پزشکی از راه دور گرفته تا کمک خودکار در منزل به افراد مسن و معلول، فناوری‌های اینترنت اشیا مانند حسگرها، پوشیدنی‌های هوشمند و دستگاه‌های متصل، همچنان در حال ایجاد تغییر و دگرگئنی در خدمات بهداشتی و درمانی هستند.

واقعیت افزوده و واقعیت مجازی

فناوری‌های AR و VR موضوعاتی داغ و هیجان‌انگیز در زمینه تولید نرم‌افزار برای صنایع دانشگاهی، بازی و سرگرمی هستند. واقعیت مجازی معمولاً کاربر را در یک محیط مجازی غرق می‌کند درحالی‌که واقعیت افزوده محیط پیرامون وی را تقویت می‌کند. با افزایش پذیرش این فناوری‌ها، پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۲ بازار جهانی آن‌ها حدود ۲۰۹.۲ میلیارد دلار ارزش‌گذاری شود.

شبکه امنیت سایبری

امنیت سایبری یکی از روندهای فناوری است که در سال‌های آینده شاهد افزایش چشمگیری در تقاضا و محبوبیت آن خواهید بود. انتظار می‌رود شرکت‌ها در سال ۲۰۲۱ هزینه‌های خود را در زمینه امنیت سایبری افزایش دهند. شبکه امنیت سایبری به یک ‌روند فناوری نوظهور اشاره دارد که نیازهای فزاینده امنیت سایبری در شرکت‌های مدرن را برآورده می‌سازد. این برنامه بیش از ۵۰ درصد از خواسته‌های مدیریت هویت و دسترسی (IAM) را پشتیبانی می‌کند.

ابر توزیع‌شده

ابر توزیع‌شده به توزیع خدمات ابر عمومی به مکان‌های مختلف فیزیکی اشاره دارد، درحالی‌که عملکرد، حاکمیت، به‌روزرسانی و تکامل خدمات به عهده ارائه‌دهنده اصلی ابر عمومی است. این برنامه محاسبات ابری برای اتصال داده‌ها و برنامه‌هایی است که از چندین مکان جغرافیایی ارائه می‌شوند. ابر توزیع‌شده می‌تواند به‌جای ارائه راه‌حل متمرکز، در امر تأمین نیازهای سرویس از مکان‌های ابری جداگانه، سودمند باشد.

۵G

۵G نسل پنجم فناوری شبکه تلفن همراه است. به نظر می‌رسد سال ۲۰۲۱ درخشان‌ترین سال برای ۵G است. قرار است بسیاری از کشورها سفرهای ۵G خود را آغاز کنند. در هند، شرکت Reliance Jio قصد دارد شبکه ۵G خود را در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ راه‌اندازی کند. راه‌اندازی این فناوری احتمالاً فرصتی را برای فروشندگان زیرساخت ۵G و OEMهای گوشی‌های هوشمند ۵G ایجاد می‌کند تا در پیشنهادات هزینه‌بری سهیم گردند که از فناوری‌هایی چون Open RAN استفاده می‌کنند.

محاسبات کوانتومی

از زمان پیدایش محاسبات کوانتومی مدتی است که می‌گذرد؛ اما در سال‌های اخیر محبوبیت فراوانی در میان کاربران پیدا کرده است. رایانه‌های کوانتومی مستقیماً به یک ساختار واقعیت غیرقابل‌تصور گسترده برای محاسبه سریع دسترسی دارند. این رایانه‌ها به‌جای ذخیره اطلاعات با استفاده از بیت‌ها، ۰ها یا ۱ها، مانند رایانه‌های دیجیتال معمولی، از بیت‌های کوانتومی یا کیوبیت‌ها برای رمزگذاری اطلاعات، به‌صورت هم‌زمان از ۰، ۱ یا هر دو استفاده می‌کنند.

مطالعه بیشتر: ۱۵ فناوری که در پنج سال آینده صنعت را مختل خواهند کرد

منبع: IndustryWired

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *